Image
VÅRREA: NAXOS (SWE) 70%


70% rabatt på svenska Naxos-produktioner.
Gäller till och med sista juni.
Visar 93 artiklar
Image Vårfavoriter - Sånger om våren och kärleken
Det hör ihop med vårt klimat här uppe i Norden att vi sjunger om våren och beflitar oss om att utrycka glädje över den varma årstidens annalkande. Den seden går att spåra ända till medeltiden. Det finns ett helgon som är knutet till detta bruk: Walburga eller Walpurgis. På svenska: Valborg. Läs mer ...

79 kr
Image Land du välsignade
HÖGSTA BETYG I HALLANDSPOSTEN

4 AV 5 MÖJLIGA I BETYG I DAGENS NYHETER

4 AV 5 MÖJLIGA I BETYG I SYDSVENSKAN

4 AV 5 MÖJLIGA I BETYG I UPSALA NYA TIDNING

4 AV 5 MÖJLIGA I BETYG I NORRA VÄSTERBOTTEN

4 AV 5 MÖJLIGA I BETYG I TRELLEBORGS ALLEHANDA/YSTADS ALLEHANDA

"...svårt att motstå Jussi Björling i hans mest känslosamma sånger"
(Svenska Dagbladet)

"...Jussi Björling...fyller varenda sång med en känsla av evig juninatt"
(Dagens Nyheter)

79 kr
Image Sånger utan ord
Sånger Utan Ord - Mats Bergstrom & Georg Riedel

GRAMMIS-NOMINERAD 2011

LIRA GILLAR

5 AV 6 MÖJLIGA I BETYG I SVENSKA DAGBLADET

4 AV 5 MÖJLIGA I BETYG I GÖTEBORGS-POSTEN

"Sånger utan ord... Skivtiteln har sitt namn efter Mendelsohns pianostycken Lieder ohne Worte. Upphovsmän är exempelvis Monica Dominique, Paula af Malmborg, Ted Gärdestad, Jojje Wadenius, Lille Bror Söderlundh, Olle Adolphson, och gitarristen Mats Bergström gestaltar det mångfasetterade urvalet på ett storartat sätt, variationsrikt i genrestilar som klassisk gitarr, Mississippiblues, bossa, habanera. En osviklig melodikänsla, andante och rytmisk finess - allt sitter som gjutet. Kontra-basisten Georg Riedel medverkar på hälften av spåren i möten som är själfulla och poetiska."
(Svenska Dagbladet)

"Mästerligt!"
(Smålänningen)

Mats Bergström, gitarr; Georg Riedel, kontrabas.
Gitarristen Mats Bergström fick fantastiskt fin kritik för sin skiva med musik av Francisco Tárrega (8.572365). På sin nya CD, Sånger utan ord, ingår bl a Monica Dominiques vackra Kärleken, Ted Gärdestads ballad Himlen är oskyldigt blå samt Lille Bror Söderlundhs Får jag lämna några blommor. Dessutom ingår låtar av Cornelis Vreeswijk, Povel Ramel, Jojje Wadenius m fl.79 kr
Image Ur svenska hjärtans djup
Ur svenska hjärtans djup
- Nationaldagsyra
- Tradition och högtid
- Folkparksfavoriter79 kr
Image Tranquillo II
PianoBasso spelar klassiska sång- och instrumentalstycken på sitt eget sätt. På deras nya album Tranquillo II som släpps 26 april har arbetat vidare på att fördjupa sitt skandinaviska uttryck.

PianoBasso består av pianopedagogen Thomas Gustavsson och akustikkonsulten och kontrabasisten Andreas Gustafson. Målsättning för deras tidigare album har varit att åstadkomma ett album med en lågmäld och avskalad klangbild, där av titeln Tranquillo, en musikterm som betyder lugnt. Nu har de arbetat vidare på att fördjupa sitt skandinaviska uttryck – naturligt rena och avskalade former utan svulstiga utsmyckningar och överdrivna tilltag.

Redan på planeringsstadiet fanns också en önskan om att nästa album skulle få utmana dem på något nytt sätt, och i sökandet efter ny musik började de känna på allt längre och mer komplexa stycken. Både arrangemangen och repertoaren på det nya albumet Tranquillo II har ställt större krav på det musikaliska samspelet.

”Tack vare att pianots och kontrabasens omfång i princip omfattar en orkesters hela register, har vi nästan obegränsade möjligheter att välja repertoar, säger Thomas Gustavsson som är duons arrangör. Samtidigt finns det en risk att man pressar in för många toner i arrangemanget. För att nå vårt klangideal försöker vi istället skala bort så mycket som möjligt. Utmaningen ligger i att hitta de bärande musikaliska elementen och lyfta fram dem. Vi vill att lyssnaren ska uppleva att kompositörens konstnärliga idéer finns bevarade, trots vår lilla sättning.”

De har inte heller ryggat tillbaka för att välja ikoniska stycken. ”Det kanske kan te sig skrämmande att ta sig an alltför kända titlar. Men vi tycker om alla stycken som vi har valt och vill gärna spela dem, och har inte låtit oss hindras av att de är så kända, utan vi spelar bara vår version av hur vi uppfattar musiken, säger Andreas Gustafson.” De arbetar också målmedvetet med använda klassisk improvisation, något som före ca 1850 var ett stort och starkt element i den klassiska konserten. Exempelvis har konserterna inslag av klangliga och tematiska improvisationer mellan styckena.

89 kr
Image Min Första Pianoskiva
Hör när pianot förvandlas till en humla, en åsna, några troll, en fågel, en häst och en fjäril! Ibland är det inget annat än ett vanligt piano, men musiken som kommer ur det är vacker och spännande. Känner du igen Blinka lilla stjärna där? Mozart får den att blinka på alla tänkbara sätt. Det finns så mycket att tycka om här. Och allt kommer ur ett och samma fantastiska instrument: pianot.

Det här är volym 4 i serien "Min Första Skiva", tidigare utgivna titlar är "Min Fösta Klassiska Skiva (8578203S)", "Min Fösta Mozartskiva (8578204S)" och "Min Fösta Beethovenskiva (8578206S)".


79 kr
Image Min Första Fiolskiva
I allt från folkmusik till filmmusik är fiolen instrumentens stora stjärna. Miljoner barn världen över lär sig att spela på den och toppartister får den att låta vackert.
De kan också göra smarta saker på den; låta fingrarna susa upp och ner och föra stråken så snabbt att du knappt kan se den. Ta till exempel musik av herr Paganini på spår 1 - han visste verkligen hur man briljerar.
Här är fiolen i rampljuset - lyssna hur den sjunger!
79 kr
Image Min Första Vaggviseskiva
I hundratals år har bebisar och barn vaggats till sömns med en stillsam melodi. Oavsett om föräldrarna har sjungit eller spelat - eller tryckt på "Play" - har de vetat att musiken oftast fungerat som det är tänkt.
De klassiska kompositörerna har skrivit vaggvisor av olika orsaker - ibland som fristående sånger eller stycken och ibland som en del av ett större verk.
På den här skivan finns flera vilsamma melodier som nog kan hjälpa både ung och gammal att få sova gott.
79 kr
Image Min Första Beethovenskiva
Beethoven var en musikalisk jätte. Han var inte längre eller tjockare än någon annan, men hans musik är mäktig och hans namn är stort. Beethoven är som en olympisk mästare i klassisk musik. Vissa delar av den musik han skrev är allvarlig och stark, och andra delar är väldigt ljuva. Lyssna på orkestrar, pianon, fioler och andra instrument som spelar några av de mest berömda stycken som finns!

Det här är volym 3 i serien "Min Första Skiva", tidigare utgivna titlar är "Min Fösta Klassiska Skiva (8578203S)" och "Min Fösta Mozartskiva (8578204S)".79 kr
Image Min Första Mozartskiva
Om du lyssnar noga på den här CD:n kommer du att lära känna en av världens främsta kompositörer. Wolfgang Amadeus Mozart levde för 250 år sedan, men han är fortfarande världsberömd så han måste ha varit något alldeles extra. Han fnissade mycket. Han var också bra på att spela piano och fiol. Och så skrev han all denna underbara musik, musik som många fortfarande älskar. Kanske du också älskar den? Lyssna!

Det här är volym 2 i serien "Min Första Skiva", tidigare utgivna titlar är "Min Fösta Klassiska Skiva (8578203S)" och "Min Första Beethovenskiva" (8578206S).

Kommande titlar:
Min Första Pianoskiva79 kr
Image Min Första Klassiska Skiva
Serien "Min första skiva" från Naxos är den perfekta starten på en livslång resa genom den klassiska musiken. Varje samling är skräddarsydd för unga lyssnare och omfattar både berömda melodier och mer okända juveler. CD-boken är fullt av information om varje stycke. De unika och nytänkande skivorna i serien kommer att öppna dörren till en underbar värld som barn och föräldrar kan upptäcka tillsammans.

Det här är volym 1 i serien "Min Första Skiva", i serien finns även "Min Första Mozartskiva" (8578204S) och "Min Första Beethovenskiva" (8578206S).

Kommande titlar:
Min Första Pianoskiva79 kr
Image Molanders - Musiken från TV-serien
Originalmusiken från TV-serien samlad på en dubbelcd!

Malena Ernman, Dan Ekborg, Ava Bahari, Bernt Wilhelmsson. Körer och orkester från Oscar Fredriks församling under ledning av Lars Hernqvist


CD1: Musik inspelad för TV-serien
Oscar Fredriks Sinfonietta, Oscar Fredriks Vocalis och Oscar Fredriks Kammarkör under ledning av Lars Hernqvist. CD1 (utom spår 2 och 13) inspelad 2012 i Oscar Fredriks kyrka, Lundby Nya kyrka, Göteborgsoperan, Artisten samt Nilento studio, Göteborg, CD1 spår 2 hämtad från albumet La Voix du Nord. CD1 spår 13 hämtad från albumet Santa Lucia – En klassisk jul. Dessa spår med vänligt tillstånd från Roxy Recordings.

CD2: Musik från Naxos som använts i TV-serien
Mozart: Laudate Dominum • Bach: Nr 1 ur Das wohltemperierte Klavier bok I • Mascagni: Intermezzo ur Cavallerina Rusticana och många fler (se spårlista).

159 kr
Image Swedish Choral Society, Vol. 2: Sånger för blandad
Detta är den andra volymen i Naxos serie Swedish Choral Society som är frukterna av ett unikt samarbete mellan Sveriges Körförbund och Naxos. Syftet med samarbetet är att dokumentera vårt svenska körliv i all dess bredd och mångfald. I denna andra volym ingår Peterson-Bergers samlade verk för kör a capella.158 kr
Image Movie Masterpieces
79 kr
Image 8CD-BOX: The Great Composers
CD1 J S BACH
CD2 BEETHOVEN
CD3 CHOPIN
CD4 GRIEG
CD5 HANDEL
CD6 MOZART
CD7 PUCCINI
CD8 TCHAIKOVSKY99 kr
Image O sole mio
Liksom många andra tenorer som blivit berömda inom den italienska operan, kompletterade Jussi Björling ofta med ett sjunga populära italienska sånger, framförda med mycket känsla och nerv. Ett antal sådana sånger, som t ex den odödliga O sole mio, finns med på denna skiva. Här finns även några ryska, amerikanska och religiösa sånger.


59 kr
Image Det goda livet
På senare tid har det kommit en mängd skivor på temat avkoppling. Musiken på "Det goda livet" är visserligen mycket behaglig att lyssna på, men också mer än så. Den är luftig och spirituell med välkända klassiska stycken och svenska visor i instrumentala arrangemang, musik som väcker livslust och inspiration. Texten i CD-boken som är specialskriven av författaren Tomas Sjödin.

"Det goda livet ligger inte där borta, det är ett landskap inuti människan."
(Tomas Sjödin)79 kr
Image 25 år med Klassiska Favoriter
I 25 år har Naxos levererat klassiska favoriter till musikälskare över hela världen. Katalogen omfattar flera tusen titlar men här har vi begränsat oss till 18 som genom sin konstnärliga kvalitet, skönhet och popularitet är goda representanter för det Naxos vill förmedla under minst 25 år till- kärlek till den klassiska musiken!25 kr
Image Fånga dagen
"Kärleken kan få tiden att stanna. Den, och bara den, kan fånga den flyende dagen."
(Thomas Sjödin)
79 kr
Image Den bästa stunden
Skivor på temat "avkoppling" är inte så sällsynta. Musiken på "Den bästa stunden" är visserligen mycket behaglig att lyssna på, men också mer än så. Den är luftig och spirituell med välkända klassiska stycken och svenska visor i instrumentala arrangemang, musik som väcker livslust och inspiration. Musiken är utvald för att illustrera texten i CD-boken som är specialskriven av författaren Tomas Sjödin.

"Den bästa stunden ligger gömd i det vardagliga. Den kan inte planeras eller bokas."

79 kr
Image Genius of Beethoven, The
2 CD TILL PRISET AV 1

I Naxos Genius of-serie har nu turen kommit till Ludvig van Beethoven. Här finns de givna favoriterna såsom första satsen från Symfoni Nr. 5, Adagio sostenuto från Månskenssonaten, Für Elise samt satser ur hans pianokonserter och den pampiga Ode to Joy ur nionde symfonin.


69 kr
Image Sommar i Sverige
Göteborgs Gosskör, Örebro Kammarkör, Eric Ericsons Kammarkör, Lunds Studentsångare m fl.


79 kr
Image Sommar vid torpet
Sommar vid torpet • hyllning till naturen och svensk folkton

Inte är det väl så underligt att vi nordbor, svältfödda på sol och sommar som vi är, söker oss till just den årstiden när det gäller att ge uttryck för vår längtan i musik.

Det är ingen tillfällighet att det bland kompositörerna på den här skivan bara är svenskar! Alla hyllar de sommaren på sitt personliga vis. Så luta er tillbaka och njut av sommardoftande stycken som t ex Peterson-Bergers "Intåg i sommarhagen”, Alfvéns ”Midsommarvaka”, och Bellmans ”Fjäriln vingad syns på Haga”.

Helsingborgs Symfoniorkester, GöteborgsMusiken, Göteborgs Symfoniker m fl.79 kr
Image Sommar i Folkets Park
Lasse Dahlquist, Evert Taube, Alice Babs, Snoddas, Povel Ramel m fl.


79 kr
1234
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Mitt konto
Min varukorg: 0 artiklar